HR audit

qwrtttBiztos, hogy a leghatékonyabban kihasználja a jogszabályok adta kereteket? Biztos, hogy munkatársai elégedettek? Biztos, hogy a leghatékonyabban használja a bérköltségekre fordított összegeket? Ezekre a kérdésekre ad választ a Munkaviszony.hu Kft. HR Audit szolgáltatása.

A Munkaügyi Audit szolgáltatás során nem csupán a büntetések elkerülése a cél, hanem egyrészt a jogszabályok adta lehetőségek minél szélesebb körű kihasználása, másrészt -ezzel összefüggésben- olyan jogszerű HR menedzsment gyakorlat megvalósítására adunk tanácsokat, melyekkel az alkalmazott munkaerő által termelt hozzáadott érték növelhető. 

A teljesség igénye nélkül ez a következőket jelentheti:

 • Munkaköri leírások rendszerének kidolgozása a minél hatékonyabb munkamegosztás
 • elősegítése érdekében.
 • Munkaköri profilok felállítása a munkakörök minél alkalmasabb munkavállalókkal való
 • betöltése érdekében.
 • Fegyelmi szabályzat kidolgozása a munkafegyelem növelése érdekében.
 • Motivációs és javadalmazási rendszer kidolgozása a minél hatékonyabb értékteremtés, a
 • dolgozói elégedettség növelése érdekében.
 • Belső elégedettségi és vállalati kultúra felmérések a súrlódásmentes munkavégzésért, a
 • problémák tényleges okainak feltárásáért.

A HR Audit szolgáltatás kiindulópontja, hogy szinte minden munkáltatói igény kielégítésére van legitim, törvényes módszer. Rossz módszereket választva azonban a kívánt eredménynek pont az ellenkezőjét érhetjük el. Egy igazságtalan bérezési rendszerrel nem ösztönözzük a munkavállalókat, hanem az elkeseredést és a szervezeti feszültségeket szítjuk, és sok esetben még a munkavállalók egyenlő bánásmódhoz való jogát is megsértjük, melynek közvetlen jogi következményei is lehetnek. 
Ha nem tárjuk fel a szervezetet feszítő problémákat, akkor nem tudunk eredményes motivációs rendszert bevezetni: feszültségekkel terhelt szervezetben dolgozó frusztrált kollégákat nem igazán lehet motiválni semmilyen rendszerrel, először a feszültségek, a frusztráció okát kell megszüntetni. 
A Munkaviszony.hu Kft. HR Audit szolgáltatása egy olyan óradíjas szolgáltatás, melynek díját HR Business Partneri szerződés megkötése esetén akár 100%-ban beszámítjuk!*

*A HR Auditot követő 2 hónapon belül HR Business Partneri szolgáltatásokra irányuló szerződéskötés esetén, amennyiben a HR Business Partneri szerződést a Megbízó legalább 24 hónapig fenntartja, a Munkaügyi Audit költségét az első 12 hónapra jutó HR Business Partneri megbízás díjába beszámítjuk.

 

További személyre szabott információért vegye fel velünk a kapcsolatot!

  Név (kötelező)

  Email cím (kötelező)

  Adószám (kötelező)

  Tárgy

  Üzenet

  [recaptcha]